به گزارش سلامت نیوز به نقل از یورونیوز،پژوهشگران چینی به تازگی موفق به دستیابی به یک دستاورد بینظیر در زمینه درمان دیابت نوع یک شدهاند. آنها با استفاده از سلولهای چربی یک زن، این سلولها را به سلولهای پانکراس تولیدکننده انسولین تبدیل کردند و در نتیجه، دیابت او را معکوس کردند. این کشف میتواند تحولی بزرگ در درمان بیماریهای مزمن نظیر دیابت به شمار آید.
تیم تحقیقاتی با تبدیل سلولهای چربی به سلولهای بنیادی پلوریپوتنت، این سلولها را به سلولهای جزیرهای تبدیل کرده و سپس آنها را در شکم بیمار پیوند زدند. بیمار پس از گذشت یک سال از درمان، همچنان نیازی به تزریق انسولین نداشت و قند خون او به طور پایدار در محدوده سالم قرار داشت.
دکتر کوان هیرولد، استاد ایمونوبیولوژی و پزشکی در دانشگاه ییل، این یافتهها را «بسیار هیجانانگیز» توصیف کرد و بر پتانسیل بالای این روش درمانی تأکید کرد. این تحقیق نشاندهنده امکان استفاده از سلولهای بنیادی در درمان دیابت و دیگر بیماریهای مزمن است.
در دیابت نوع یک، سیستم ایمنی بدن به سلولهای تولیدکننده انسولین در پانکراس آسیب میزند و در نتیجه، سطح قند خون به شدت افزایش مییابد. انسولین هورمونی حیاتی است که به سلولها کمک میکند قند را بهعنوان منبع انرژی استفاده کنند. بدون این هورمون، بدن در معرض خطرات جدی قرار میگیرد.
این روش درمانی به نسبت روشهای سنتی پیوند سلولهای جزیرهای که معمولاً از اهداکنندگان دریافت میشود، مزایای زیادی دارد. اولاً، سلولهای بنیادی میتوانند به طور نامحدود تولید شوند و نیاز به اهداکنندگان را از بین میبرند. همچنین، سلولهای پیوند شده در شکم بهدلیل دسترسی آسانتر و نظارت بهتری که میتوان بر آنها داشت، عملکرد بهتری نسبت به سلولهای پیوندی در کبد دارند.
هونگکویی دنگ، نویسنده اصلی این مطالعه، اعلام کرد که بیمار مورد بررسی پس از پیوند سلولی بهبودی چشمگیری را تجربه کرد و در ۹۸ درصد مواقع، قند خون او در محدوده سالم قرار داشت. او همچنین تأکید کرد که این روش نویدبخش امکانات جدیدی برای بیماران دیابتی فراهم میآورد.
این پژوهش که در تاریخ ۳۱ اکتبر در مجله «سل» منتشر شد، گامی بزرگ در جهت درمان دیابت نوع یک و سایر بیماریهای مزمن به شمار میآید. با این دستاورد، امکان استفاده از سلولهای چربی به عنوان منبع درمانی برای بیمارانی که از دیابت رنج میبرند، به واقعیت نزدیکتر شده است. این کشف نه تنها امید را برای بیماران دیابتی به ارمغان میآورد بلکه میتواند آیندهای روشنتر برای درمان بیماریهای مزمن فراهم کند.
نظر شما